Jahodový Neapolitan cheesecake.

neapol

Potrebujeme:

1 šálka 250 ml.
1
00 gr. sušienok môžu byť aj čokoládové
40 gr. rozpustené maslo

KRÉM:

4 tégliky kyslej smotany (230g-1 balenie)
1 šálka krištálového cukru
2 lyžice hladkej múky
2 lyžice smotany na šlahanie
1 kávová lyžička vanilkový extrakt
4 vajcia
100gr. čokolády na varenie
100gr. čerstvé jahody
1-2 kvapky červená pre koláče

TOPPING:

1/4 šálky jahodový džem
2 šálky jahôd

Postup:

  1. Zomelieme čokoládové sušienky.

    Roztopíme maslo . Zmiešame maslo so sušienkami natlačíme do tortovej formy  23cm, aby sa sušienky pritlačili dobre k tortovej forme.

  2. V miske zmiešame kyslé smotany. Pridáme  múku, smotanu a vanilkový extrakt. Pridáme vajcia  jedno po druhom.

    Krém podelíma na tri časti. Každá časť bude asi po 250 ml (čiže šialka)

  3. Časť 1:Rozpustíme čokoládu v mikrovlnke, alebo nad ohňom. Necháme vychladnúť a pridáme jednu časť krému( 250 ml).

    Nalejeme do formy a zarovnáme.

    ČASŤ 2: Umyjeme jahody a dáme do mixéra a zmixujeme. Ja pridávam k jahodám 3 lyžice krému z kyslej smotany.

    Rozmixujeme  jahody v smotane . Pridajte kvapku červeného farbyva na koláče, ak chcete zvýšiť efekt červenej.

    V tejto jahodovej časti budete mať trochu viac tekutiny než v prvej.Tak to má byť.

  4.  Obložíme formu alobalom a položíme na plech s vodou. Tretiu časť krému ešte nepridávame!

    Plech vložíme do predhriatej rúri a pečie v rúre na 180 ° C počas 40 minút.

    Vyberieme koláč a teraz pridáme tretiu čast krému, , znovu vrátime  do rúry a pečieme naďalej 25- 30 minút.

    Ak chcete polevu (topping) jahody nakrájame na štvrtiny.

    Pridajte rozmiešaný jahodový džem a premiešame s jahodami . Ozdobíme koláč.
    Zdroj: coolinarika com

You Might Also Like