Na sušienkovom základe leží jemný jogurtový krém. Sladkou bodkou na torte je karamelový topping poliaty čokoládovou polevou s nasekanými orechmi.Čokoládovo karamelový cheescake je perfektný dezert ku sviatočnej večeri alebo sladká odmena po náročnom dni.
Potrebujeme:
korpus
2 šálky rozdrvených čokoládových sušienok (napríklad cookies, na počet ich bude približne 40)
1/3 šálky rozpusteného masla
30 kusov vanilkových karameliek
krém
375 g bieleho jogurtu
200 ml smotany na šľahanie
20 g práškového cukru
12 g želatínových listov (kto s nimi nerád pracuje, postačí iný želatínový stužovač v prášku)
karamelový topping
1/2 šálky karamelovej polevy (karamelový topping)
1/4 šálky smotany na šľahanie
čokoládová poleva
2 šálky nasekaných opečených pekanových orechov
3/4 šálky štvorčekov čokolády (môžete použiť horkú alebo mliečnu)
1/4 šálky smotany na šľahanie
postup
Predhrejeme rúru na 180 ° C.
V stredne veľkej mise zmiešajte drvené sušienky s rozpusteným maslom. Zmes rozvrstvíme na dno tortovej formy a silne pritlačte tak, aby sa vytvorila jednoliata vrstva. Pečte 10 minút.
Nechajte vychladnúť.
Medzitým si pripravte krém. Zmiešajte jogurt s cukrom. Pripravte si želatínu a dôkladne ju vmiešajte do jogurtu.
Vyšľahajte smotanu a do nej jemne vmiešajte jogurtovú zmes. Miešajte zdola nahor. Krém potom rozotrite na upečený vychladnutý korpus a koláč umiestnite do chladničky, aby všetko znovu vychladlo.
Medzitým na miernom ohni miešajte v hrnci karamelky a karamelovú polevu, kým sa karamelky neroztopia. Vmiešajte 1/4 šálky smotany na šľahanie.
Odstavte a do karamelu vmiešajte nasekané orechy a rozložte rovnomerne upečené cesto. Zakryte a nechajte aspoň 1 hodinu chladiť.
Na polevu si rozpustíme vo vodnom kúpeli čokoládu. Odstavte a vmiešajte 1/4 šálky smotany.
Karamelovú vrstvu pokvapkáme s polevou alebo rozotrieme. Zakryte a opäť nechajte hodinu chladiť. Ak chcete, môžete tortu dozdobiť pekanovými orechy a nasekanou čokoládou.
zdroj: bhg com