Tak táto torta sa musí podariť každému aj laikovi ktorý nikdy nepiekol. A pritom je tak chutná.
Potrebujeme:
cesto:
120 g maslo
40 g práškový cukor
120 g horká čokoláda
4 ks žĺtky
5 ks bielku
160 g Kr. cukor
120 g polohrubá múka
Plnka:
640 ml mlieka
180 g kokos
90 g Kr. cukor
30 g kukuričný škrob
6 plátkov želatína
360 ml smotana na šľahanie
Ďalej budeme potrebovať:
džem
kokos na posypanie
Postup:
- Maslo si vymiešame s práškovým cukrom a žĺtkami do peny. Čokoládu si rozpustíme nad parou a necháme ju mierne vychladnúť. Bielka si vyšľaháme s Kr. cukrom do peny.
- Keď máme čokoládu studenú, pridáme ju k maslu a spojíme mixérom. Postupne pridávame aj múku. Do takto vymiešaný čokoládovej hmoty jemne vmiešame vareškou vyšľahané bielky.
- Pripravenú hmotu navrstvíme do okrúhlej formy, ktorú sme si vystlali papierom a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 170 stupňov po dobu cca 50 minút.
- Želatínu si pripravíme podľa návodu na obale. Mlieko si privedieme do varu, pridáme cukor, kukuričný škrob, pripravenú želatínu a nakoniec aj kokos. Varíme do zhustnutia.
- Smotanu si vyšľaháme a primiešame ju do vychladnutej kokosovej zmesi.
- Vychladnutý korpus si rozrežeme na polovicu a naplníme pripravenou kokosovou plnkou. Mierne utlačíme a dáme do chladničky stuhnúť najlepšie na celú noc. Vrch torty potrieme džemom a posypeme kokosom. Dobrú chuť!
Zdroj: coolinarika com