Jednoduchá zemiaková roláda so šunkou a syrom

rola

Máme tu recept na vynikajúce zemiakové cesto, ktoré je pretvorené do rolády so šunkou a syrom. Dobrý nápad na rýchli obed, alebo večeru.

Potrebujeme:

Budeme potrebovať:

500 g zemiaky
1 ks vajce
200 g hladká múka
30 g maslo
50 g parmezán
šunka
plátkový syr
soľ, korenie

Postup:

  1. Zemiaky umyjeme, očistíme a nakrájame na malé kocky. Uvaríme ich v osolenej vode do mäkka a potom pripravíme klasickú zemiakovú kašu (ak vám zvýšila zemiaková kaša z predošlého dňa, pokojne môžete použiť aj tú). Pridáme maslo, soľ, korenie, parmezán a dôkladne premiešame.
  2. Pridáme vajíčko, hladkú múku a spracujeme hladké, mäkké a nalepivé cesto, ktoré necháme v chladničke odpočívať 1 hodinu. Ak ste mali zemiakovú kašu z predošlého dňa, nemusíte nechávať v chladničke, ale môžete rovno vyvaľkať na pracovnej doske (môžete si pomôcť papierom na pečenie, do ktorého vložíme zemiakové cesto). Do stredu uložíme šunku a syr a opatrne zrolujeme (znovu si pomôžeme papierom na pečenie).
  3. Uložíme na papierom vyložený plech na pečenie a dáme piecť. Pečieme pri teplote 170 stupňov cca 25-30 minút. Upečenú roládu necháme vychladnúť a podávame. Najlepšia je studená, ale môžeme podávať aj teplú.

Hmotnosť múky je orientačná, treba odhadnúť správnu hmotnosť, pretože každé zemiaky sú iné – jedny sú menej vodnaté ako druhé. Pridávajte podľa potreby, aby ste dostali mäkké nelepivé cesto, s ktorým sa ľahko pracuje.

Zdroj: .giallozafferano.it

You Might Also Like