Máme tu recept na vynikajúce zemiakové cesto, ktoré je pretvorené do rolády so šunkou a syrom. Dobrý nápad na rýchli obed, alebo večeru.
Potrebujeme:
Budeme potrebovať:
500 g zemiaky
1 ks vajce
200 g hladká múka
30 g maslo
50 g parmezán
šunka
plátkový syr
soľ, korenie
Postup:
- Zemiaky umyjeme, očistíme a nakrájame na malé kocky. Uvaríme ich v osolenej vode do mäkka a potom pripravíme klasickú zemiakovú kašu (ak vám zvýšila zemiaková kaša z predošlého dňa, pokojne môžete použiť aj tú). Pridáme maslo, soľ, korenie, parmezán a dôkladne premiešame.
- Pridáme vajíčko, hladkú múku a spracujeme hladké, mäkké a nalepivé cesto, ktoré necháme v chladničke odpočívať 1 hodinu. Ak ste mali zemiakovú kašu z predošlého dňa, nemusíte nechávať v chladničke, ale môžete rovno vyvaľkať na pracovnej doske (môžete si pomôcť papierom na pečenie, do ktorého vložíme zemiakové cesto). Do stredu uložíme šunku a syr a opatrne zrolujeme (znovu si pomôžeme papierom na pečenie).
- Uložíme na papierom vyložený plech na pečenie a dáme piecť. Pečieme pri teplote 170 stupňov cca 25-30 minút. Upečenú roládu necháme vychladnúť a podávame. Najlepšia je studená, ale môžeme podávať aj teplú.
Hmotnosť múky je orientačná, treba odhadnúť správnu hmotnosť, pretože každé zemiaky sú iné – jedny sú menej vodnaté ako druhé. Pridávajte podľa potreby, aby ste dostali mäkké nelepivé cesto, s ktorým sa ľahko pracuje.
Zdroj: .giallozafferano.it