Potrebujeme:
Cesto:
5 žĺtkov
1 šálka cukru
1 šálka mlieka
1 šálka oleja
2 šálky múky
1 prášok do pečiva
1 lyžica kakaa
Plnka:
5 bielkov
4 lyžice cukru
Poleva:
100 g čokoláda
4 lyžice oleja
Postup:
-
Rozšľaháme bielky s cukrom, šľaháme kým sa neroztopí všetok cukor. Vitiahneme cesto z rúry vyšľahané bielky rovnomerne rozotrieme na cesto a vrátime do rúry na 2 minúty. Len čo bielky začnú žltnúť, koláč vitiahneme z rúry.
3. Čokoládu s olejom rozpustíme vo vodnom kúpeli a natrieme na bielky, necháme vychladnúť. Po vychladnutí nakrájame na štvorce alebo obdĺžniky a podávame. Dobrú chuť:
Zdroj: coolinarika.com