Nadýchaný korpus, hustý pudingový krém so smotanou a nakoniec poctivá čokoládová poleva. Čo viac si môžeme priať! Tak hurá do toho.
Potrebujeme:
3 vajcia
3 lyžice hladkej múky
3 lyžice oleja
2 lyžice medu
2 lyžice holandského kakaa
1 balenie vanilkového cukru
pol balenia kypriaceho prášku
krém
700 ml smotany na šľahanie
2 balenia vanilkového pudingu + mlieko na jeho uvarenie
100 g mliečnej čokolády
poleva
100 g horkej čokolády
olej
2 lyžice smotany na šľahanie
Postup:
Celkový čas prípravy: 60 min
Všetky suroviny na cesto premiešajte do hladka a pečte (na 200 ° C) na plechu s papierom na pečenie približne 10 minút.
Na krém vyšľahajte smotanu . Do mlieka vsypte puding a uvarte ho do husta. Potom odstavte z platne a nechajte ľahko vychladnúť.
Mliečnu čokoládu nasekajte na menšie kúsky. Puding premiešajte so šľahačkou a na jemno nakrájanú čokoládou.Vychladnutý korpus potrite vyššou vrstvou krému.
Na polevu rozpustite čokoládu nad parou alebo v mikrovlnke a premiešajte ju so smotanou a trochou oleja.Pripravenou polevou zalejte krém a všetko nechajte vychladiť v chladničke.
Ak chcete, môžete hotový múčnik ozdobiť napr. Orieškami či strúhanou čokoládou.
zdroj: www malikuhar com