Suché pečivo ktoré je pripravené raz dva. Ideálne na slávnostné príležitosti, ako aj na všedný deň pre návštevu k aperitívu.
Potrebujeme:
cesto
250 g hladkej múky
200 g masla
200 g strúhaný syr
1 lyžička soľ
0,5 lyžička sódy bikarbóny
50 ml mlieka
na potretie
1 vajce
25 g strúhaný syr
soľ podľa chuti
postup:
- Múku so soľou pridáme do masla a premiešame. Pridáme syr a mlieko s jedlou sódou. Spracujeme na hladké cesto.
- Predhrejeme rúru na 200 stupňov.
- Vyvaľkáme cesto na hrúbku 4-5m. Nakrájame na tenké tyčinky. Potrieme rozšľahaným vajcom a posypeme syrom a soľou.
- Položíme na plech s papierom na pečenie a dáme do predhriatej rúry na 12-15 minút.
zdroj: reteteangela.com