Potrebujeme:
450 g hladkej múky
1 vajíčko
200 ml mlieka
100 ml oleja
1 vrecko suchého droždia
1 lyžička cukru
1 lyžička soli
Náplň:
200 g smotanového syra (použili sme bambino syr)
trochu soli
Na potretie:
1 vaječný žĺtok
1 čajová lyžička mlieka
Postup:
-
V troche teplého mlieka rozpustíme droždie, pridáme 1 čajovú lyžičku cukru a 1 čajovú lyžičku múky. Necháme nakysnúť.
Do misy vysypeme múku a premiešame s 1 lyžičkou soli.
Pridáme rozbité vajce, pridajte droždie a mlieko s olejom a vymiesime cesto.
Cesto preložíme na pracovnú plochu a poriadne ešte raz vymiesime.
Cesto vrátime do misky, zakryjeme a necháme na teplom mieste hodinu, kým nenarastie.
-
Cesto rozdelíme na 12 rovnakých častí asi (65 gramov hmotnosti).Zo všetkých častí tvarujeme lopty.
Pokiaľ pracujeme s jednou guľou, ostatné prikryjeme aby cesto neobschlo.
- .
Každú guľku si rozvaľkáme do tenšieho kruhu o priemere 15-16 cm.
Polovicu cesta narežeme a urobíme 6 rovnobežných rezov kolmo o priemer kruhu každých 2 cm.
Celú časť cesta pokryjeme krémom so syrom, Narezaná časť by mala byť na vrchu cesta.
Rolujeme valec do špirály, a koniec stlačíme pod cesto.
Alebo pripojte konce valčeka do kruhu a spojíme konce cesta na spodnej strane. Vráťte sa k ďalším bochníčkom. Takýmto spôsobom spravíme aj ostatné bochníky.
-
Umiestnime tvarované bochníky na plech vystlatý papierom na pečenie, zakryjeme a necháme ešte na pol hodinu kysnúť.
Potom potrieme vaječným žĺtkom, ktorý zmiešame s mliekom, a posypeme sezamovými semenami.
Pečte pri teplote 200 ° C počas 20 minút, alebo kým na vrchu nevznikne zlatožltá farba.
zdroj: coolinarika com