Pripravte si tento fantastický dezert s jemným smotanovým krémom obľúbi si ho celá Vaša rodina. Kiwi dodáva koláču sviežosť a jemne kyslastú chuť.
Potrebujeme:
Na cesto:
10 dkg masla
10 dkg cukru
4 vajíčka
7 dkg hladkej múky
2 PL kakaového prášku
1/2 balenia prášku do pečiva
Na krém:
2,5 dl smotany na šľahanie
450 g kyslej smotany
3 PL práškového cukru
Šťava z polovice citróna
3 ks kiwi
Na vrch:
1 balenie želatíny
Postup:
1.Cukor rozmiešame so žĺtkami a maslom. Bielka vymiešané na penu opatrne vmiešame do zmesi, následne pridáme aj múku s kypriacim práškom a kakaom. Použijeme formu 20×30 cm. Cesto vylejeme do formy vystlanej papierom na pečenie a pečieme ho na 180°C približne 20 minút.
2.Smotanu na šľahanie vyšľaháme na penu a primiešame do nej kyslú smotanu, cukor a citrónovú šťavu. Takto pripravený krém nanesieme na vychladnuté cesto a poukladáme naň kiwi plátky.
3.Želatínu si pripravíme v 2,5-3 dl vody s 2 lyžicami cukru. Po zovretí vody, povaríme želatínu ešte pár minút. Necháme ju trocha vychladnúť a lyžicou nanesieme na koláč.Minimálne na hodinu pred podávaním necháme koláč stuhnúť v chladničke. Dobrú chuť! Zdroj: nosalty.hu