Ponúkame vám klasický recept na tento šalát. V tejto podobe sa podáva v Grécku. Tajomstvo varenia je vynikajúca chuť a pastva aj pre oči: šťavnaté paradajky, uhorky, feta syr, kvalitný olivový olej a pikantné olivy, robia tento pokrm božský.
Cítiť chuť bohatosti prísad, takto vytvára rôzne kombinácie chutí. Jednoduchý grécky šalát poskytuje telu dennú dávku vitamínu C, polovicu dennej hodnoty vitamínu A a B2.
Potrebujeme:
- 3 ks.paradajky
1 ks.červená cibuľa
1 ks.uhorka
1 ks.zelené korenie
16 ks.olivy
200 g syr feta
1 polievková lyžica bieleho vinného octu
0,25 pohára olivový olej - z pol citróna šťava
1 č. l. oregáno
soľ podľa chuti
Postup:
- Umyjeme zeleninu. Nakrájame plátky paradajok, uhoriek a cibuľové krúžky, premiešame všetko v mise. Pridáme olivy.
- Osolíme podľa chuti, citrónovú šťavu, olivový olej a ocot zmiešame.
- Nakrájame a pridáme syr feta, pokvapkáme dressingom z olivového oleja a posypeme oregánom.
- Dobrú chuť.
- Zdroj. domohozyajka