Táto bábovka sa hodí aj na slávnostný stôl, je chutná a lahodí oku.
Sladká mrkvová bábovka, ktorá vo svojom strede ukrýva jemný krém, vás milo prekvapí. A pretože krému nie je nikto dosť, jedným je pokrytý aj celý povrch bábovky.
Doba prípravy: 25 minút
Čas pečenia: 55 minút
Porcie: 12 – 16
Nutričné hodnoty: (1 porcia) 570 kalórií, 30 g tuku (10 g nasýtený tuk), 92 mg cholesterolu, 442 mg sodíka, 71 g sacharidov, 2 g vlákniny, 6 g bielkovín.
cesto:
3 hrnčeky nastrúhanej mrkvy
1 a 3/4 hrnčeka cukru
1 hrnček oleja
3 vajcia
2 hrnčeky hladkej múky
2 lyžičky sódy bikarbóny
2 lyžičky mletej škorice
1 lyžička soli
1/2 hrnčeky nasekaných pekanových orechov (môžete použiť aj iné orechy)
náplň:
225 g smotanového syra (napr. Žervé)
1/4 hrnčeka cukru kryštál
1 vajce
krém:
225 g smotanového syra (napr. Žervé)
55 g zmäknutého masla
2 lyžičky vanilkového extraktu
4 hrnčeky práškového cukru (v originálnom recepte je uvedené toto množstvo, ale odporúčame dať len 2 hrnčeky )
postup:
9.Bábovku dáme stuhnúť do chladničky a potom podávame.
zdroj: tasteofhome.com