Jemná mrkvová bábovka so smotanovým prekvapením

babo

Táto bábovka sa hodí aj na slávnostný stôl, je chutná a lahodí oku.
Sladká mrkvová bábovka, ktorá vo svojom strede ukrýva jemný krém, vás milo prekvapí. A pretože krému nie je nikto dosť, jedným je pokrytý aj celý povrch bábovky.

Doba prípravy: 25 minút

Čas pečenia: 55 minút

Porcie: 12 – 16

Nutričné hodnoty: (1 porcia) 570 kalórií, 30 g tuku (10 g nasýtený tuk), 92 mg cholesterolu, 442 mg sodíka, 71 g sacharidov, 2 g vlákniny, 6 g bielkovín.

Potrebujeme:

cesto:

3 hrnčeky nastrúhanej mrkvy
1 a 3/4 hrnčeka cukru
1 hrnček oleja
3 vajcia
2 hrnčeky hladkej múky
2 lyžičky sódy bikarbóny
2 lyžičky mletej škorice
1 lyžička soli
1/2 hrnčeky nasekaných pekanových orechov (môžete použiť aj iné orechy)

náplň:

225 g smotanového syra (napr. Žervé)
1/4 hrnčeka cukru kryštál
1 vajce

krém:

225 g smotanového syra (napr. Žervé)
55 g zmäknutého masla
2 lyžičky vanilkového extraktu
4 hrnčeky práškového cukru (v originálnom recepte je uvedené toto množstvo, ale odporúčame dať len 2 hrnčeky )

postup:

1. Vo veľkej mise zmiešajte mrkvu, cukor, olej a vajcia.
2. V inej mise zmiešajte múku, sódu bikarbónu, škoricu a soľ. Pridajte nasekané orechy. Potom zmiešajte mokrú a suchú zmes.
3. 3 hrnčeky cesta nalejte do vymastenej a vysypanej formy. Formu odporúčame zvoliť bábovkovú alebo nejakého podobného tvaru. (Priemer formy približne 25 cm.)
4. V menšej mise zmiešajte smotanový syr a cukor. Pridajte vajcia. Náplň nalejte na cesto vo forme.
5. Dolejte do formy zostávajúce mrkvové cesto.
6. Pečte v predhriatej rúre pri 180 ° C po dobu 55 – 60 minút, alebo kým nie je špajľa po zapichnutí do cesta čistá.
7. Vyberte z rúry a nechajte 10 minút vychladnúť. Potom vyklopte z formy a nechajte úplne vychladnúť.
8. Medzitým si pripravte krém. V malej mise zmiešajte smotanový syr, maslo a vanilkový extrakt, aby bola zmes nadýchaná. Postupne pridávajte práškový cukor a miešajte dohladka. Hotový krém natrite podľa ľubovôle na bábovku.

9.Bábovku dáme stuhnúť do chladničky a potom podávame.

zdroj: tasteofhome.com

You Might Also Like