Budeme potrebovať:
2-3 ks – kuracie prsia
200 g – smotanový syr
1 kocka – kurací bujón
1 plechovka – šampiňóny
1 ks – paradajka
1 ks – chilli paprička
100 ml – mlieka
podľa chuti – soľ a korenie
trochu – olej
trochu – petržlen
Postup:
1.
Kuracie prsia očistíme, umyjeme a poriadne osušíme. Nakrájame na rezance alebo na menšie kocky, ktoré v miske poriadne okoreníme a osolíme (môžete použiť ľubovoľné korenie, ktoré máte radi).
2.
Na panvici rozpálime trochu oleja a mäso opražíme z každej strany. Keď máme mäsko osmažené, pridáme smotanový syr, na drobno nakrájanú paradajku, chilli papričku, šampiňóny a všetko spolu dusíme. Pridáme mlieko, bujón, ktorý sme rozbili v troche vody a ešte povaríme. Keď máme mäso uvarené, ochutnáme, prípadne dochutíme a môžeme podávať s cestovinami.
3.
Vrch ešte ozdobíme petržlenovou vňaťou.
Zdroj: Tortekolaci