Svieža chuť broskýň a fantastického krému je skvelou kombináciou.
Potrebujeme:
Na cesto:
150 g hladkej múky
3 lyžice polohrubej múky
300 g práškového cukru
150 g masla
30 ml smotany na šľahanie
1/2 prášku do pečiva
1 vanilkový cukor
100 ml vody so sirupom
1 lyžica práškového cukru
Na krém:
1 kyslá smotana
200 g mäkkého tvarohu
1 vanilkový cukor
2 lyžičky práškového cukru
Na vrch:
250 g lúpaných broskýň
Postup:
1.Múku preosejeme do misy.
2.Pridáme prášok do pečiva, rozpustené maslo, práškový cukor, vanilkový cukor, smotanu na šľahanie a vymiešame cesto.
3.Tortovú formu namažeme a posypeme hrubou múkou.
4. Cesto nalejeme do tortovej formy.
5. Pečieme vo vyhriatej rúre na 170 ° C asi 25 minút.
6.Upečené cesto necháme vychladnúť.
7.Zmiešame vodu so sirupom , lyžicu práškového cukru a polejeme korpus.
8.Do misky dáme kyslú smotanu, tvaroh, vanilkový cukor a práškový cukor vymiešame.
9.Hotový krém nanesieme na korpus.
10.Na vrch poukladáme broskyne nakrájané na menšie kúsky a odložíme do chladničky.
Dobrú chuť.