Jemné koláčiky s orieškovou náplňou!

kolp

Pripravte si chrumkavé koláčiky plnené orieškovou náplňou.

Potrebujeme:

Cesto:

200 g maslo
200 g smotanový syr
100 g Kr. cukor
2 ks žĺtky
450 g hladká múka
štipka soľ
1 ks citrón – kôra

Plnka:

350 g mleté vlašské orechy
2 ks bielky
1 bal. vanilkový cukor
3 lyžice Kr. cukor

práškový cukor na posypanie

Postup:

  1. Maslo izbovej teploty vymiešame s cukrom a žĺtkami do peny, pridáme smotanový syr alebo jemný tvaroh a citrónovú kôru. Postupne pridávame preosiatu múku a spracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme do chladničky na pol hodinu.
  2. Bielky vymiešame vidličkou spolu s Kr. cukrom, pridáme orechy a vanilkový cukor.
  3. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej pracovnej doske na tenký plát (cca 2-3 mm hrubý) a pomocou okrúhlej formičky vykrojíme kolieska.
  4. Na každé koliesko uložíme orechovú plnku a preložíme od kraja do stredu. Vidličkou pritlačíme stred a preložíme na papierom vyložený plech na pečenie. (Aby sa počas pečenia cesto neotvorilo, pomôžeme si vodou, do ktorej sme pridali cukor (1 lyžička cukru, 2 lyžičky vody) a spoj zlepíme.)

  5. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 200 st. dozlatista.

  6. Upečené necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom.

 Dobrú chuť.

Zdroj: coolinarika.com

You Might Also Like