Pripravte si chrumkavé koláčiky plnené orieškovou náplňou.
Potrebujeme:
Cesto:
200 g maslo
200 g smotanový syr
100 g Kr. cukor
2 ks žĺtky
450 g hladká múka
štipka soľ
1 ks citrón – kôra
Plnka:
350 g mleté vlašské orechy
2 ks bielky
1 bal. vanilkový cukor
3 lyžice Kr. cukor
práškový cukor na posypanie
Postup:
-
Maslo izbovej teploty vymiešame s cukrom a žĺtkami do peny, pridáme smotanový syr alebo jemný tvaroh a citrónovú kôru. Postupne pridávame preosiatu múku a spracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme do chladničky na pol hodinu.
-
Bielky vymiešame vidličkou spolu s Kr. cukrom, pridáme orechy a vanilkový cukor.
-
Cesto rozvaľkáme na pomúčenej pracovnej doske na tenký plát (cca 2-3 mm hrubý) a pomocou okrúhlej formičky vykrojíme kolieska.
Dobrú chuť.
Zdroj: coolinarika.com