Na prípravu cesta budeme potrebovať:
2 šálky hladkej múky,
4 PL kakaa,
4 PL kr. cukru,
1 ČL hrubozrnnej soli,
120 g masla,
4 PL stuženého tuku,
2 žĺtka,
6-8 PL ľadovej kávy (v prípade, že nemáte radi kávu, použite ľadovú vodu).
Na prípravu arašidovej náplne budeme potrebovať:
1 šálku arašidového masla,
1 balenie smotanového syra alebo mäkkého tvarohu (250 g),
1 ČL vanilkového cukru,
1 mascarpone (250 g),
3 PL pr. cukru.
Na prípravu polevy budeme potrebovať:
150 g horkej čokolády,
1/4 masla,
nasekané arašidy.
POSTUP:
Krok 1
Pomocou kuchynského robota si vymiešame cesto. Do misky si dáme múku, kakao, cukor, soľ a postupne pridávame maslo a stužený tuk. Miešame dovtedy, kým sa nám hmota nepodobá na hrubozrnnú drť.
Krok 2
Pridáme žĺtka a ľadovú kávu (prípadne ľadovú vodu) a mixujeme, kým sa nám nevytvorí guľka cesta. Vypracované cesto zabalíme do fólie a necháme v chladničke odležať najmenej 30 minút.
Krok 3
Trúbu si predhrejeme na 180 stupňov. Odležané cesto si vyberieme z chladničky, rozvaľkáme ho na pomúčenej doske a vykrajujeme z neho malé kvetinky. Ukladáme ich na plech, ktorý je určený na pečenie malých muffiniek.
Krok 4
Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 12-15 minút. Upečené vyberieme a na plechu ich necháme vychladnúť. Až po vychladnutí ich vyberáme z formy.
Krok 5
Zatiaľ čo sa kvetinky chladia, pripravíme si krém. Arašidové maslo zmiešame so smotanovým syrom alebo mäkkým tvarohom, pridáme vanilkový cukor a poriadne vymiešame.
Krok 6
Následne prisypeme práškový cukor a vyšľaháme dohladka. Nakoniec pridáme mascarpone a jemne lyžicou premiešame.
Krok 7
Plnku si dáme do sáčka alebo cukrárskeho vrecka a naplníme ňou vychladnuté kvetinky.
Krok 8
Vrch ozdobíme čokoládou, ktorú sme si roztopili vo vodnom kúpeli spolu s maslom. Posypeme nasekanými orieškami a podávame.
Dobrú chuť!