Koláč ktorý na vás zapôsobí vzhľadom a potom aj chuťou. Jemný žĺtkový krém s tmavým a bledým cestom. Výborná kombinácia. Musíte vyskúšať!
Potrebujeme:
6 ks bielku
300 g Kr. cukor
200 g polohrubá múka
1 šálka olej
1 šálka mlieko
1 bal.prášok do pečiva
2 lyžice kakao
krém:
1/2 l mlieko
1 bal.vanilkový puding
6 ks žĺtka
150 g Kr. cukor
2 lyžice hladká múka
125 g maslo
vrch:
75 g čokoláda
3 lyžice olej
Ďalej budeme potrebovať:
marhuľová marmeláda
Postup:
- Bielky vyšľaháme s Kr. cukrom do peny a postupne pridáme olej striedavo s mliekom. Nakoniec primiešame polohrubú múku zmiešanú s práškom do pečiva. Rozdelíme na polovicu a do jednej časti pridáme kakao. Upečieme 2 pláty – jeden biely a jeden tmavý a každý upečený plát cesta prekrojíme na polovicu. Pečieme pri teplote 180 stupňov.
- Do mlieka pridáme cukor, hladkú múku a pudingový prášok. Dôkladne vymiešame, aby sme nemali hrudky a pridáme rozmiešané žĺtky. Uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme do peny a postupne po lyžiciach pridáme vychladnutý puding.
- Jeden kakaový plát cesta potrieme marhuľovou marmeládou, navrstvíme krém, položíme biele cesto, potrieme marmeládou, navrstvíme krém, položíme kakaové cesto, znovu potrieme marmeládou, navrstvíme krém a položíme biele cesto, ktoré potrieme zvyšným krémom. Vrch polejeme rozpustenou čokoládou, do ktorej sme pridali olej a necháme stuhnúť.
- Môžeme ešte ozdobiť šľahačkou alebo podľa vlastnej fantázie.
Zdroj: coolinarika com