Kakaové rezy so žĺtkovým krémom

žu

Koláč ktorý na vás zapôsobí vzhľadom a potom aj chuťou. Jemný žĺtkový krém s tmavým a bledým cestom. Výborná kombinácia. Musíte vyskúšať!

Potrebujeme:

6 ks bielku
300 g Kr. cukor
200 g polohrubá múka
1 šálka olej
1 šálka mlieko
1 bal.prášok do pečiva
2 lyžice kakao

krém:

1/2 l mlieko
1 bal.vanilkový puding
6 ks žĺtka
150 g Kr. cukor
2 lyžice hladká múka
125 g maslo

vrch:

75 g čokoláda
3 lyžice olej

Ďalej budeme potrebovať:

marhuľová marmeláda

Postup:

  1. Bielky vyšľaháme s Kr. cukrom do peny a postupne pridáme olej striedavo s mliekom. Nakoniec primiešame polohrubú múku zmiešanú s práškom do pečiva. Rozdelíme na polovicu a do jednej časti pridáme kakao. Upečieme 2 pláty – jeden biely a jeden tmavý a každý upečený plát cesta prekrojíme na polovicu. Pečieme pri teplote 180 stupňov.
  2. Do mlieka pridáme cukor, hladkú múku a pudingový prášok. Dôkladne vymiešame, aby sme nemali hrudky a pridáme rozmiešané žĺtky. Uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme do peny a postupne po lyžiciach pridáme vychladnutý puding.
  3. Jeden kakaový plát cesta potrieme marhuľovou marmeládou, navrstvíme krém, položíme biele cesto, potrieme marmeládou, navrstvíme krém, položíme kakaové cesto, znovu potrieme marmeládou, navrstvíme krém a položíme biele cesto, ktoré potrieme zvyšným krémom. Vrch polejeme rozpustenou čokoládou, do ktorej sme pridali olej a necháme stuhnúť.
  4. Môžeme ešte ozdobiť šľahačkou alebo podľa vlastnej fantázie.

Zdroj: coolinarika com

You Might Also Like