Potrebujeme:
ZÁKLADNÉ SUROVINY:
800 g biele pečivo
5 ks vajce
500 ml mlieko
300 g hrubá múka
30 g petržlenová vňať
OSTATNÉ SUROVINY:
soľ, mletý muškátový oriešok
Postup:
1
Pečivo nakrájame na malé kocky a necháme preschnúť. Potom ho zvlhčíme trochou mlieka. Vajcia rozdelíme na žĺtky a bielky.
2
V mise prešľaháme žĺtky, mlieko, soľ, muškátový orech a múku. Vymiešame hladké cestíčko. Bielky vyšľaháme na tuhý sneh.
3
K pečivu pridáme nasekanú vňať a cestíčko a dôkladne premiešame. Nakoniec zapracujeme aj tuhý sneh z bielkov.
4
Pripravené cesto tvarujeme pomocou fólie do tvaru knedlí. Dôkladne a pevne zvinieme a fóliu na niekoľkých miestach jemne prepichneme vidličkou.
5
Zabalené knedle vkladáme do vriacej vody a varíme približne 18 až 20 minút.
Dobrú chuť.
Zdroj:časpreženy