Slávnostné úhľadné rezy s bielkovou penou. Kakaová plnka a vláčna bielková pena. S chuťou do toho!
Potrebujeme:
cesto:
600 g polohrubá múka
180 g maslo
150 g práškový cukor
1 bal.prášok do pečiva
4 ks žĺtky
100 ml mlieka
krém:
200 ml mlieka
2 lyžice hladká múka
1 bal.vanilkový cukor
2 lyžice rum
200 g maslo
200 g práškový cukor
3 lyžice kakao
5 lyžíc marhuľový džem
Ďalej budeme potrebovať:
4 ks bielky
250 g práškový cukor
postup:
- Rúru si predhrejeme na 200 stupňov a pripravíme si plech na pečenie o veľkosti 40 x 40 cm.
- Všetky ingrediencie na cesto spracujeme do hladkej hmoty a rozdelíme ho na 2 časti. Rozvaľkáme a uložíme na otočený plech. Takto pripravené pláty cesta dáme piecť do vopred vyhriatej rúry. Pečieme pekne do zlata.
- Pripravíme si krém. Do mlieka si dáme vanilkový cukor, rum a zahrejeme na miernom ohni. Pridáme džem a hladkú múku – povaríme. Maslo s cukrom si vymiešame do peny, pridáme kakao a vymiešame. Následne pridáme hustú mliečnu hmotu a vyšľaháme.
- Bielka vyšľaháme nad parou spolu s cukrom na tuhú hmotu.
- Na upečený plát cesta navrstvíme kakaovú plnku, položíme druhý plát cesta a navrstvíme tuhý bielkový sneh. Necháme stuhnúť a podávame.
Zdroj: nosalty.hu