Zdravý a pritom tak chutný zákusok na ktorý si navyknete.Sladený len zdravými ingredianciami.
Potrebujeme:
korpus:
150 g ovsených vločiek
100 g lieskových orieškov
80-100 ml vody
1 lyžica holandského kakaa
1 lyžica medu
krém:
750 ml mlieka (1,5%)
250 g mäkkého tvarohu
2 balenia (2x 75 g) vanilkového pudingu
1 lyžica stévie
karamel:
100 g sušených datlí
50 ml vody
poleva:
50 g lieskových Priska
50 g 80% čokolády
30 ml mlieka (1,5%)
postup
Celkový čas prípravy: 45 min
Rozmixujte všetky ingrediencie na korpus. Pokojne môžete nechať väčšie kúsky. Pokiaľ ale nemáte s prípravou skúsenosti radšej odporúčame rozmixovať . Rozmixovanú zmes potom natlačte na dno tortovej formy s priemerom 18-20 cm.
Z mlieka a pudingu v prášku uvarte puding podľa návodu, ale nepridávajte do neho cukor. Akonáhle je puding hotový a mierne vychladnutý, zmiešajte stéviu s tvarohom a nakoniec vmiešajte aj puding. Na korpus nalejte len 1/2 pudingového krému a uhlaďte.
Rozmixujte datle s vodou na čo najjemnejšiu pasty. Túto pastu rozotrite na uhladený krém a následne prelejte druhou polovicou krému. Tortu potom dajte do chladničky vychladiť.
Na prípravu polevy si vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu s mliekom, ktorú potom nechajte, za občasného miešania, mierne vychladnúť. Medzitým si nasekajte oriešky, ktoré rovnomerne nasypte na vychladnutú tortu. Všetko nakoniec prelejte vlažnou čokoládovou polevou. Po stuhnutí môžete podávať.
Nutričné hodnoty na 1ks (1/8 torty)
kcal 377
Bielkoviny 14 g
Sacharidy 36 g
Tuky 18 g
zdroj: Welifttogether. com