suroviny
3 ks biela
180 g práškový cukor
220 g kokos
krém:
100 g maslo
150 g nutela alebo iná lieskovoorieškový krém
2 lyžice mleté orechy
1 panák rum
glazúra:
100 g horká čokoláda
100 g maslo
1 ks tortová oblátka
postup prípravy
- Na plech rozmiestnime 220 g kokosu a dáme do rúry sušiť pri teplote 50 stupňov do svetlo hneda. Vyberieme a necháme vychladnúť.
- Bielky vyšľaháme s cukrom do peny a na záver primiešame vareškou vychladnutý kokos.
- Na plech vyložený papierom na pečenie vrstvíme pomocou dvch lyžičiek kôpky – snažíme sa vytvarovať guličku a dáme do rúry. Pečieme pri teplote 150 stupňov cca 10 – 15 minút.
- Maslo vymiešame do peny, pridáme nutelu, oriešky a rum. Odložíme do chladničky stuhnúť.
- Z tortovej oplátky vykrojíme kolieska, cukrárskym sáčkom nanesieme krém, položíme kokosovú guličku a odložíme do chladničky. Vychladnuté namáčame do rozpustenej čokolády, do ktorej sme pridali maslo a necháme na mriežke stuhnúť.
Zdroj: Coolinarika