Potrebujeme:
cesto:
100 g maslo
100 g Kr. cukor
2 ks vajcia
140 g polohrubá múka
1 bal.vanilkový cukor
krém:
20 g želatína
140 ml voda
400 g Kr. cukor
200 g maslo
100 g salko (sladené kondenzované mlieko)
2 ks bielky
1/2 lyžičky citrónová šťava
1 bal.vanilkový cukor
poleva:
200 g čokoláda
100 g maslo
postup:
- Maslo s cukrom vyšľaháme do peny, pridáme jedno vajíčko po druhom a za každým dôkladne vyšľaháme.Pridáme múku a ešte krátko šľaháme.
- Pripravíme si plech, ktorý vyložíme papierom na pečenie a rozotrieme cesto v tenkej vrstve do tvaru obdĺžnika.
- Dáme piecť do vopred vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 200 stupňov cca 10 minút. Po vybratí preložíme cesto na rovnú plochu, stiahneme papier a necháme vychladnúť.
- Maslo vyšľaháme s kondenzovaným mliekom. Želatínu namočíme do vody a necháme ju napučať. Napučanú želatínu ohrejeme, aby sa rozpustila a odstavíme. Pridáme cukor a uvaríme želatínový sirup.
- Bielky vyšľaháme s citrónovou šťavou do tuhej peny, tenkým prúdom za stáleho šľahania prilejeme sirup a šľaháme cca 2 minúty. Po vyšľahaní na najnižších otáčkach primiešame ešte maslo a krém máme hotový. Natrieme na cesto, ktoré sme prekrojili na polovicu a uložíme na seba.
- Vrch polejeme rozpustenou čokoládou, do ktorej sme pridali maslo.
Zdroj: Vk