Potrebujeme:
cesto:
140 g hladkej múky
85g studené maslo
60 g strúhaného parmezánu
3 lyžice veľmi studená voda
nápň:
3 vajce
80 ml mlieka
100 g rozpusteného syra
200-300 g špargle
1/4 lyžičky soli
Postup:
1
Z múky masla parmezánu a vody vypracujeme cesto.Poriadne ho vyvaľkáme a dáme do chladu na asi 30 min.
2
Medzi tým,urobíme náplň. Umyte špargľu, usušte a nakrájajte ju na 14-15 cm dĺžku.V mise vyšľahať vajcia a pridajte mlieko, strúhaný syr a soľ. Pekne všetko spolu vymiešame na hmotu.
3
Chladené cesto roztiahneme do formy veľkosti pre koláč (11×35 cm). Prebytočné cesto z bokou odstránime, dáme ešte raz do chladu na 10-15 min.Potom cesto predpečieme cca 10 min.
4
Do predpečeného cesta nalejeme polovicu zmesi, špargľu ukladáme diagonálne a zalejeme ju so zvyškom náplne. Vložíme do rúry a pečieme dˇalších 30 minút, kým pekne zahnedne. Pečený koláč nepodávame chladný, ale nakrájame na plátky a podávame ako ľahký obed.
Dobrú chuť
Zdroj:coolinarika