Krehučké bravčové rezne pripravené s horčicou na bielom víne!

brh

Vynikajúci a rýchly obed za pol hodinky na stole. Mäsko je veľmi lahodné, jemné a horčicová omáčka ho dotiahne do dokonalosti.

Potrebujeme:

450 g bravčové kotlety alebo bravčový rezeň
1 ks cibuľa
4 KL plnotučná horčica
Podľa chuti soľ
Podľa chuti korenie, mletá paprika
50 ml slnečnicový olej
voda
biele víno

Postup:

Pripravíme si potrebné ingrediencie.

Mäso zľahka naklepeme z oboch strán, osolíme a okoreníme a potrieme horčicou.

V kastróle si rozpálime olej a vložíme mäso a prudko z oboch strán opražíme tak, aby sa mäso zatiahlo.

Vyberieme na tanier.

Na výpeku opražíme cibuľu a pridáme 2 štipky červenej papriky. Na spenenú cibuľu dáme  plátky mäsa a premiešame, prikryjeme pokrievkou a dusíme asi 35 minút.

Mäso občas premiešame a podlejeme trochou horúcej vody a ja odporúčam pridať aj trochu bieleho vína, aby sa nám vytvorila šťava. (Nesmieme dať naraz veľa vody, pretože mäso by stvrdlo). Nakoniec môžeme mäso vybrať a šťavu rozmixovať, ak vám nevadia kúsky cibuľky, mixovať nemusíte.

Podávame so zemiakmi, zemiakovou kašou, prípadne s knedľou.

 Dobrú chuť!

Zdroj: youtube

You Might Also Like