Krémová hrášková polievka z troch surovín

hrach

Jednoduchá krémová polievka z hrášku. Hrášková sezóna začína, tak si pripravte chutnú a zdravú polievku. Je to jednoduchý recept, ktorý zvládne aj začiatočník.

Potrebujeme:

450 g čerstvý hrášok
60 ml olivový olej
3/4 lyžičk ysoľ
bylinky na ozdobu

postup:

  1. V hrnci privedieme do varu osolenú vodu, pridáme hrášok a varíme ho tak dlho, kým nebude mäkký.
  2. Uvarený hrášok mixérom rozmixujeme na kašu. Za mixovanie prilievame tenkým prúdom olivový olej.
  3. Olej sa s hráškom spoja a vytvoria krémovú polievku, ktorú ochutíme ešte soľou a podávame s čerstvými bylinkami.
  4. Na zjemnenie môžete pridať smotanu alebo na zvýraznenie chuti môžete hrášok variť v zeleninovom vývare.

Zdroj:  foodnetwork.com

You Might Also Like