Krémový kokosový zákusok s čokoládou a burizonmi

bur

Zdalo by sa že je to zložitý zákusok, ale opak je pravdou. V jednoduchosti je krása a to platí aj v tomto prípade. Kokosové cesto, čokoládová plnka s burizonmi a na vrchu jemná a krémová šľahačka.

Potrebujeme:

cesto:

6 ks bielku
100 g Kr. cukor
100 g kokos
1 lyžica polohrubá múka
1 lyžica ocot

krém:

6 ks žĺtka
100 g práškový cukor
200 g maslo
300 g čokoláda
4 lyžice jednofarebné burizony

vrch:

400 ml smotana na šľahanie
2 bal.Smetafix – stužovač

postup:

  1. Bielka si vyšľaháme spolu s cukrom a octom na tuhý sneh. Postupne pridávame striedavo múku s kokosom.
  2. Takto pripravené cesto si navrstvíme na plech, ktorý sme vystlali papierom a dáme piecť. Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 15 minút.
  3. Žĺtky s cukrom vymiešame nad parou na tuhú hmotu, ktorú následne odstavíme z vodného kúpeľa. Pridáme maslo a vyšľaháme mixérom. Maslo pridávame do mierne vychladnutej žĺtkovej hmoty, inak nám plnka zredne.
  4. Čokoládu si rozpustíme nad parou a keď máme čokoládu rozpustenú pridáme burizóny. Lyžicou premiešame a túto zmes pridáme do vymiešanej maslovej plnky.
  5. Takto pripravený krém navrstvíme na upečené cesto. Na vrch navrstvíme vyšľahanú smotanu a dáme do chladničky stuhnúť najlepšie na celú noc.
  6. Narežeme úhľadné rezy a podávame. Dobrú chuť!

Zdroj:  coolinarika com

You Might Also Like