Zdalo by sa že je to zložitý zákusok, ale opak je pravdou. V jednoduchosti je krása a to platí aj v tomto prípade. Kokosové cesto, čokoládová plnka s burizonmi a na vrchu jemná a krémová šľahačka.
Potrebujeme:
cesto:
6 ks bielku
100 g Kr. cukor
100 g kokos
1 lyžica polohrubá múka
1 lyžica ocot
krém:
6 ks žĺtka
100 g práškový cukor
200 g maslo
300 g čokoláda
4 lyžice jednofarebné burizony
vrch:
400 ml smotana na šľahanie
2 bal.Smetafix – stužovač
postup:
- Bielka si vyšľaháme spolu s cukrom a octom na tuhý sneh. Postupne pridávame striedavo múku s kokosom.
- Takto pripravené cesto si navrstvíme na plech, ktorý sme vystlali papierom a dáme piecť. Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 15 minút.
- Žĺtky s cukrom vymiešame nad parou na tuhú hmotu, ktorú následne odstavíme z vodného kúpeľa. Pridáme maslo a vyšľaháme mixérom. Maslo pridávame do mierne vychladnutej žĺtkovej hmoty, inak nám plnka zredne.
- Čokoládu si rozpustíme nad parou a keď máme čokoládu rozpustenú pridáme burizóny. Lyžicou premiešame a túto zmes pridáme do vymiešanej maslovej plnky.
- Takto pripravený krém navrstvíme na upečené cesto. Na vrch navrstvíme vyšľahanú smotanu a dáme do chladničky stuhnúť najlepšie na celú noc.
- Narežeme úhľadné rezy a podávame. Dobrú chuť!
Zdroj: coolinarika com