Potrebujeme:
1 kg kuracie pečienky
1 kg cibule
200 gramov paradajkovej šťavy
200 g suchého bieleho vína
2 polievkové lyžice rastlinného oleja
1 zväzok petržlen. vňate
Soľ, mleté čierne korenie
Postup:
Pečeň dobre premyjeme a oddelíme blanky a žily, neháme odkvapkať, jemne nakrájame cibuľu, smažíme na veľkej panvici, alebo kastróle a pridáme odkvapkanú pečeň . Všetko spolu smažíme , zalejeme vínom a paradajkovou šťavou.
Pridáme korenie a soľ , nechajte na miernom ohni odpariť prebytočnú tekutinu aby omáčka trochu stuhla. Nasekáme petržlenovú vňať, prikryjeme pokrievkou a dáme pečeň po dobu ďalších 5-7 minút ešte dusiť.
Takto urobená pečeň je veľmi jemná a šťavnatá. Dobrú chuť!
Zdroj: domohozyajka. com