Kuracie karí s jablkami a ryžou – skvelý tip na rýchly obed!

kariku

Krehké kuracie mäso v kombinácii so sladkým ovocím a s karí omáčkou, pripravte si toto chutné jedlo ešte dnes.

Potrebujeme:

600 g kuracích pŕs
3 ks jabĺk
1 ks cibuľa
1 lyžica sójovej omáčky
250 ml smotany na varenie
podľa chuti soľ
podľa chuti mleté čierne korenie
podľa chuti bazalka
podľa chuti karí korenie
olej
jarná cibuľka

Postup:

1. Kuracie prsia nakrájajte na väčšie kocky. Pridajte trochu oleja, soľ, mleté čierne korenie a bazalku podľa chuti. Jablká umyte, vykrojte jadrovník a nakrájajte na kocky.

2. Cibuľu olúpte a nakrájajte nadrobno. Na panvici rozohrejte trochu oleja a osmažte na ňom cibuľu. Potom pridajte kuracie prsia a osmažte ich. Pridajte jablká a krátko ich orestujte.

3. K opečenému kurčaťu a jablkám pridajte sójovú omáčku, smotanu na varenie a karí korenie. Varte, kým nie je mäso hotové a jablká mäkké. Na koniec môžete pridať soľ a korenie podľa chuti.

4. Podávajte posypané nasekanou jarnou cibuľkou a s ryžou.

Dobrú chuť.

You Might Also Like