Tento recept na kuracie Kung pao je veľmi jednoduchý, výborne chutí a prílohu si vyberiete sami podľa svojej chuti. Odporúčame ryžu, ale rezance sú tiež skvelé.
Čas prípravy: 30 minút
Počet porcií: 2
Potrebujeme:
300 g kuracích pŕs, bez kože a kostí, nakrájaných na kúsky
1 lyžica balzamika
2 lyžice kuracieho vývaru
1/2 žltej papriky, nakrájanej na kúsky
1/2 červenej papriky, nakrájanej na kúsky
2 strúčiky cesnaku, pretlačené
2 lyžičky oleja
1/2 lyžičky kukuričného škrobu
2 lyžičky sójovej omáčky
1/3 šálky pražených arašidov, nesolených
Postup:
V miske zmiešajte kuracie kúsky, lyžičku sójovej omáčky a škrob. Nechajte 10 minút odpočívať.
Zohrejte veľkú panvicu na sporáku. Pridajte olej a pridajte kuracie kúsky. Smažte ich tak, aby žiadny nebol úplne surový.
Potom pridajte cesnak a nakrájanú papriku. Chvíľu smažte a pridajte zvyšnú čajovú lyžičku sójovej omáčky, vývaru a balzamika. Priveďte do varu a varte asi 2 minúty, alebo kým sa kuracie mäso neuvarí.
Posypte arašidmi a podávajte s prílohou podľa chuti. Dobrú chuť.
Zdroj: iambaker.net