Kuracie mäso v parmezáne so šalátom!

sal

Kuracie mäso v parmezáne so šalátom je vynikajúce jedlo, ktoré si vychutná celá rodina. Pripravte si ho podľa dnešného receptu.

Potrebujeme:

2 kuracie prsia väčšie
4 lyžice hladká múka
2 vajce
70  g Parmezán
6 lyžíc strúhanka
2 lyžice maslo
1  Rímsky šalát
2 hrste cherry paradajok
1 šalátová uhorka
1 hrsť kôpor
2 strúčiky  cesnak
200 g jogurt
1  citrón
soľ a korenie

Postup:

1. Kuracie prsia nakrájame vodorovne na polovice, získate štyri ploché plátky mäsa. Ľahko ich naklepeme paličkou. V širších, plochých miskách pripravíme ingrediencie na obalenie: múku, rozšľahané vajcia, jemne strúhaný parmezán a strúhanku. Mäso zľahka osolíme a okoreníme a postupne obalíme múkou, vajcami, parmezánom a strúhankou. Na mäso zľahka pritlačíme parmezán a strúhanku.
2. Na väčšej panvici zohrejeme maslo alebo olej a rezne opečieme z oboch strán do zlatohneda.
3.Položíme ich na papierovú utierku.
4. Pripravíme šalát: listy šalátu nakrájame na kúsky, paradajky na polovice, uhorku na kolieska.
5. Nakrájame kôpor, rozdrvíme cesnak a zmiešame ho s jogurtom, soľou a korením.
6. Rozdelíme zeleninu na taniere, rezne nakrájame na tenké prúžky a poukladáme na zeleninu.
7. Všetko pokvapkáme citrónom a podávame s ochuteným jogurtom.
Dobrú chuť.

You Might Also Like