Budeme potrebovať:
4 plátky kuracie prsia, 250 g kyslá smotana, 300 g syr, 5 lyžičiek červená mletá paprika, soľ, čierne korenie, zväzok petržlenovej vňate, olivový olej.
Postup:
Kuracie prsia nakrájame na tenké plátky /prekrojíme ich pozdĺžne na polovicu/, osolíme a okoreníme podľa chuti. Rúru vyhrejeme na 200 st. a pripravíme si formu na pečenie, ktorú vymažeme olejom. Na rozpálenom oleji na panvici osmažíme kuracie prsia a následne ich vložíme do formy na pečenie. Posypeme ich červenou mletou paprikou, navrstvíme kyslú smotanu a na každý kúsok kuracieho mäsa navrstvíme strúhaný syr. Vložíme do rúry a pečieme, kým sa syr nerozpustí. Podávame s ryžou alebo zemiakmi. Nezabudnite pred podávaním posypať čerstvou nasekanou petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!
Zdroj: nosalty.hu