Lahodná kuracina so slávnou Teriyaki omáčkou, ktorú si teraz môžete pripraviť aj sami doma. Jedlo dopĺňa ešte poctivá porcia zeleniny, ktorá skvele vyváža pikantnosť omáčky.
Potrebujeme:
omáčka
1/2 hrnčeka sójovej omáčky
1/2 hrnčeka vody
3 lyžice trstinového cukru
3 lyžice medu
3 strúčiky cesnaku, nadrtené
1 lyžica strúhaného zázvoru
1 lyžica ryžového octu
1 1/2 lyžice škrobu
Kurča, zelenina a ryža
3 1/2 lyžice olivového oleja
670 g kuracích pŕs, vykostených a bez kože
mleté čierne korenie
1 stredná cuketa, nakrájaná na malé kocky
1 1/2 hrnčeka strúhanej mrkvy
2 1/2 hrnčeka malých brokolicových ružíc
1 1/2 – 2 hrnčeky uvarenej ryže
sezamové semienka (voliteľné)
Postup:
1. Na omáčku zmiešajte sójovú omáčku, 1/4 hrnčeka vody, trstinový cukor, med, cesnak, zázvor a ocot v malom kastróliku.
2. Priveďte do varu, vo zvyšku vody rozmiešajte škrob a prilejte do rajnice. Na malom plameni nechajte prebublávať približne minútu a potom odstavte.
3. Medzitým si pripravte kurča. Pomažte prsia z oboch strán 1/2 lyžice olivového oleja a okoreňte. Predhrejte grill (možno i kontaktný) približne na 220 ° C. Pomažte plochy grilu zľahka olejom a grilujte kuracie približne 4 minúty z každej strany. Potom vyberte a nechajte 5 minút odpočinúť. Nakrájajte na kocky.
4. Na panvici rozohrejte 2 lyžice olivového oleja a pridajte cuketu, brokolicu a mrkvu. Restujte približne 4 až 5 minút domäkka.
5. Do misy naservírujte ryžu, kuracie kúsky a zeleninu. Všetko zalejte omáčkou a posypte sezamovými semienkami.
zdroj: cookingclassy.com