Kuracie prsia Wellington

lis

Kuracie prsia trochu inak. Jednoduchá hríbová plnka a lístkové cesto- za pokus to stojí. Hríbovú plnku môžeme obaliť šunkou a potom cestom. Chuť je výborná!

Potrebujeme:

4 ks kuracie prsia
400 g hríby
3 lyžice olej
1 ks červená cibuľa
3 ks vajcia
3 lyžice strúhanka
1 bal.lístkové cesto
petržlen
soľ
korenie
žĺtok + 1 lyžice mlieka na pomazanie

Postup:

  1. Kuracie prsia umyjeme, očistíme a každý kus prekrojíme pozdĺžne na polovicu. Jemne ochutíme soľou, korením. Takto pripravená kuracie prsia uložíme do zapekacej misky a podlejeme trochou vody. Dusíme do mäkka.
  2. Cibuľu nakrájame na malé kocky a na rozohriatom oleji na panvici osmažíme do zlata. Huby nakrájame na plátky a pridáme k cibuli. Spolu osmažíme. Ochutíme soľou, korením.
  3. Keď máme huby mäkké, odstavíme ich z ohňa. Vmiešame petržlenovú vňať, vajíčka a strúhanku. Dôkladne spojíme.
  4. Lístkové cesto na pomúčenej doske rozvaľkáme. Rozdelíme ho na 4 rovnaké časti. Na každú časť do stredu navrstvíme osmažené hríby s vajíčkom. Na huby umiestnime kuracie mäso a na vrch mäsa navrstvíme tiež huby. Zabalíme do lístkového cesta.
  5. Takto zabalené kuracie prsia umiestnime na plech, ktorý sme vyložili papierom a dáme ich zapiecť do rúry. Ešte pred tým ako ich vložíme do rúry, povrch cesta potrieme rozšľahaným vajíčkom, do ktorého sme pridali 1 lyžicu mlieka. Pečieme pri teplote 180 stupňov pekne do zlata. Dobrú chuť!

Zdroj: citromhab.blogspot.com

You Might Also Like