Skvelá pochúťka, ktorá by sa vám mohla páčiť, ak uprednostňujete pikantnú chuť, do kyslej smotanovej omáčky môžete pridať cesnak.
Potrebujeme:
500 g kuracích pŕs
3 vajcia
2 paradajky
150 ml kyslej smotany
soľ
mleté čierne korenie
nasekanu zelenu petržlenovu vňať
olej
600 g zemiakov
strúhaný syr
Postup:
- Olúpte zemiaky a varte v slanej vode po dobu 15 minút. Sceďte. Kuracie prsia nakrájajte na menšie kocky, osoľte a okoreňte.
- Vajcia zmiešame s kyslou smotanou a nalejte na kuracie prsia. Vložte vrstvu zemiakov do vymasteného pekáča, pridajte vrstvu kuracieho mäsa a ďalšiu vrstvu zemiakov, pridajte zvyšok kuracieho mäsa.
- Navrch prídu plátky paradajok. Pečte 30-40 minút v predhriatej rúre pri 200 stupňoch. Až budete hotoví, posypte nasekanou zelenou petržlenovou vňaťou. Posypte strúhaným syrom. Dobrú chuť.
- Zdroj: bidista.com