Kuracie rizoto s zeleninou!

čub

Rizoto, ako ho poznáme, je rýchle, jednoduché a chutné jedlo. Vyskúšajte tento recept ešte dnes.

Potrebujeme:

 Na 6 porcií

6 kuracích krídel
zmes zeleniny (mrkva, hrášok, kukurica)
1 veľká cibuľa
1 lyžica sladkej mletej papriky
1 čajová lyžička čubrice (bulharské korenie)
2 lyžice sójovej omáčky
sušené huby
2,5 šálky dlhozrnnej ryže
bravčová masť
čierne korenie
soľ

Postup:

1.Mäsovú zmes je možné pripraviť v tlakovom hrnci.
2.Nakrájanú cibuľu opražíme na masti, pridáme celé krídla, posypeme korením, premiešame, pridáme zeleninu a sušené huby.
3.Pridáme soľ a vodu tak, aby bolo všetko ponorené asi 2 cm nad obsahom.
4.Zatvoríme a dusíme 15 minút od začiatku syčania tlakového hrnca. Necháme hrniec vychladnúť.
5.Medzitým ryžu niekoľkokrát opláchneme teplou vodou a preložíme ju do pekáča.
6. Krídla vyberieme z tlakového hrnca.
7.Zeleninu so zmesou nalejeme do ryže.
8. Mäso nakrájame nadrobno. Pridáme do zapekacej misy a polejeme 2 lyžicami sójovej omáčky. Všetko dobre premiešajte a prikryjeme.
9.Vložíme do rúry vyhriatej na 200 ° C a pečieme asi 20 minút.
10.Potom odkryjeme, premiešame a necháme piecť asi 10-15 minút.

Dobrú chuť.

You Might Also Like