Potrebujeme:
600 g vykostených kuracích stehien
1 lyžica korenia na kura
3 jarné cibuľky
100 g smotanového syra (bambino a pod.)
12 plátkov pancetty alebo slaniny (200 g)
Postup:
- Kuracie stehná opláchneme pod tečúcou vodou a osušíme . Posypeme korením na kurča a votrieme do mäsa. Necháme postáť 30 minút aby sa chute spojili.
- Každé namarinované stehno rozrežeme tak, že nôž vložíme do dutiny, ktorá ostala po vykostení a opatrne rozkrojíme.
- Jarnú cibuľku nasekáme na väčšie kúsky a zmiešame so smotanovým syrom. Zmesou natrieme každé rozrezané stehno, zavinieme do slaninky. Na obalenie použijeme podľa potreby jeden až dva plátky slaniny.
- Takto pripravené stehná vložíme do pekáča vystlaného papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 190 °C asi 40-50 minút.
- Obalené plnené kuracie stehná podávame s čerstvým miešaným šalátom.
Rada: Pancetta alebo plátky slaniny pomáhajú zachovať jemnosť kuracieho mäsa a zároveň mu dodajú výbornú arómu.Pre zvýraznenie chutí, môžete každé stehno pred zabalením do slaniny potrieť trochou medu. Dobrú chuť.
Zdroj: coolinarika com.