Ak vám došli nápady, čo pripraviť z kuracích pŕs, vyskúšajte tieto jednoduché rolky so syrom a petržlenovou vňaťou pečené na zemiakoch. Skvele sa hodia k čerstvej alebo nakladanej zelenine.
Potrebujeme:
Na zemiaky:
5ks zemiaky
0,5 čajovej lyžičky korenie
1 lyžička sladká paprika
soľ
olej
Na mäso:
3 ks kuracie prsia
soľ – podľa chuti
korenie – podľa chuti
sladká paprika – podľa chuti
Obľúbené korenie alebo bylinky – podľa chuti
150 g tvrdý syr
petržlen – podľa chuti
1 strúčik cesnak
Na majonézu:
100 ml olej
1 ks vajce
1 polievková lyžica ocot
1 lyžička horčica
3 strúčiky cesnak
Postup:
1.Zemiaky nakrájajte na kolieska. Vo väčšej miske ich dôkladne premiešajte so soľou, sladkou paprikou, korením a olejom.
2. Zemiaky musia byť dobre obalené korením.
3.Prsia pozdĺžne prerežte na polovicu, aby boli tenšie, a potom ich naklepte.
4.Mäso posypte zmesou soli, korenia, sladkej papriky a byliniek alebo korenia, ktoré máte na kuracom mäse radi.
5.Zemiaky vložte do pekáča. Ponorným mixérom rozmixujte olej, vajcia, ocot, horčicu a lisovaný cesnak do cesnakovej majonézy, môžete ju osoliť a okoreniť. 6.Teoreticky by ste mohli použiť aj zakúpenú cesnakovú príchuť, ale domáca je lepšia.
7.Syr a cesnak nastrúhajte nadrobno a petržlenovú vňať nasekajte.
8.Zmiešajte asi dve tretiny syra s petržlenovou vňaťou, zvyšok si odložte.
9.Plátky mäsa potrite majonézou z jednej strany. Dajte na nich trochu syra s petržlenovou vňaťou, zrolujte ich a vložte do misky na zemiaky.
10. Potom mäso zhora potrite majonézou.
11.Pečte 40 minút vo vyhriatej rúre na 180 °C.
12. Nakoniec mäso posypte zvyškom syra a pečte ďalších 5 minút.
13.Hotové rolky podávajte so zemiakmi. Dobrú chuť.