Kurča s úžasnou marinádou na grécky spôsob. Toto kurča si musíte jednoducho pripraviť. Je plné chuti a je úžasne šťavnaté.
Potrebujeme:
1 ks kurča
1 zväzok tymián
125 ml citrónová šťava
65 ml ocot
250 ml olivový olej
3 strúčiky cesnak
1 lyžička oregano
morská soľ
korenie
feta syr
postup:
- Všetky suroviny okrem kurčaťa si zmiešame v miske (feta syr si narežeme na malé kocky). Poriadne premiešame.
- Kurča si očistíme, a potrieme pripravenou marinádou. Zabalíme ho do fólie alebo uzavrieme do nádoby a necháme odstáť cez noc v chladničke.
- Na druhý deň kura vložíme do pekáča a pečieme pri teplote 200 stupňov cca 20 minút zakryté alobalom. Následne alobal stiahneme, kurča polejeme zvyšnou marinádou a pečieme pekne do zlata.
- Podávame so zeleninovým šalátom, s pečenými zemiakmi alebo so zemiakovou kašou. Dobrú chuť!
Zdroj: coolinarika com