Kurča na grécky spôsob

grek

Kurča s úžasnou marinádou na grécky spôsob. Toto kurča si musíte jednoducho pripraviť. Je plné chuti a je úžasne šťavnaté.

Potrebujeme:

1 ks kurča
1 zväzok tymián
125 ml citrónová šťava
65 ml ocot
250 ml olivový olej
3 strúčiky cesnak
1 lyžička oregano
morská soľ
korenie
feta syr

postup:

  1. Všetky suroviny okrem kurčaťa si zmiešame v miske (feta syr si narežeme na malé kocky). Poriadne premiešame.
  2. Kurča si očistíme,  a potrieme pripravenou marinádou. Zabalíme ho do fólie alebo uzavrieme do nádoby a necháme odstáť cez noc v chladničke.
  3. Na druhý deň kura vložíme do pekáča a pečieme pri teplote 200 stupňov cca 20 minút zakryté alobalom. Následne alobal stiahneme, kurča polejeme zvyšnou marinádou a pečieme pekne do zlata.
  4. Podávame so zeleninovým šalátom, s pečenými zemiakmi alebo so zemiakovou kašou. Dobrú chuť!

Zdroj: coolinarika com

You Might Also Like