Kysnuté koláčiky s tvarohom a ríbezľami

19737460-99c9a5ba884c65-full

Budeme potrebovať:

Cesto:

250 ml – mlieko
štipka soli
2 ks – žĺtka
100 g – hera
500 g – hl. múka
100 g – cukor
1/2 kocky – droždie
1 lyžica – rum

Tvarohová plnka:

250 g – tvaroh
1/2 bal. – vanilkový puding
cukor podľa chuti
prípadne mlieko na zriedenie

Posýpka:

100 g – krupicový cukor
100 g – hrubá múka
100 g – maslo

Suroviny na dokončenie:

ríbezle alebo iné ovocie
vajíčko na potretie

Postup:

1.

Najprv si urobíme kvások: do vlažného mlieka dáme cukor, rozdrobené droždie, rum a lyžicu múky. Necháme štvrť hodiny odpočinúť.

2.

Do múky vmiešame soľ, kvások, heru a žĺtka a spracujeme na hladké cesto.

3.

Cesto poprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste asi 1,5 hodiny vykysnúť.

4.

Náplň pripravíme zmiešaním všetkých surovín. Hustotu upravíme mliekom tak, aby šiel tvaroh vytlačiť z vrecúška na zdobenie.

5.

Vykysnuté cesto vyvaľkáme na 0,5 cm placku, vykrojíme pohárikom kolieska, ktoré uprostred trochu stlačíme. Na každé koliesko vytlačíme tvaroh a doprostred dáme ríbezle.

6.

Posýpku vytvoríme miešaním všetkých surovín medzi prstami. Koláčiky posypeme posýpkou, okraje potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C do zlatista.

Zdroj:NejRecept.cz

You Might Also Like