Úžasné krémové rezy ktoré sú elegantné a pri tom tak chutné. Samozrejme kto neochutná neuverí!
Potrebujeme:
cesto:
8 ks bielkou
8 lyžíc práškový cukor
8 lyžíc hladká múka
1 bal.prášok do pečiva
Na poliatie:
150 ml studené mlieko
krém:
700 ml mlieka
8 ks žĺtka
5 lyžíc kr. cukor
9 lyžíc hladká múka
1 bal.vanilkový cukor
200 g maslo
100 g práškový cukor
200 ml smotana na šľahanie
Ďalej budeme potrebovať:
500 ml smotana na šľahanie
práškový cukor podľa chuti
kakao na posypanie
Postup:
- Bielka vyšľaháme do tuhej peny a postupne po lyžiciach pridáme práškový cukor. Dostaneme lesklú penu, do ktorej už len vareškou primiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva.
- Cesto navrstvíme na plech, ktorý sme vymazali olejom alebo vystlali papierom na pečenie (rozmer plechu 35 x 35 cm) a pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov cca 15 minút.
- Ešte horúce cesto polejeme studeným mliekom a necháme vychladnúť.
- V malom množstve mlieka rozmiešame žĺtky, múku. Do hrnca nalejeme zvyšné mlieko, pridáme cukor a necháme ho rozpustiť. Keď máme sladké mlieko horúce, pridáme rozmiešané žĺtky v mlieku s múkou a varíme do zhustnutia. Hustú hmotu odstavíme a necháme vychladnúť za občasného miešania.
- Smotanu vyšľaháme do tuhej šľahačky a v druhej miske vyšľaháme maslo s práškovým cukrom do peny. Do pretlačeného masla s cukrom postupne pridávame žĺtkovú hmotu a vareškou nakoniec primiešame šľahačku.
- Žĺtkový krém navrstvíme na vychladnuté cesto a pekne uhladíme. Na krém navrstvíme vyšľahanú šľahačku, pekne uhladíme a bohato posypeme kakaom. Odložíme do chladničky stuhnúť.
Zdroj: coolinarika.com