Krémový dezert s neobvyklým názvom “pštrosie vajce” je famózna a netradičné, pretože ide o harmonickú zmes sladkého pudingu, horkého pomaranča a kokosu. Čo je prekvapivé, je úplne bezpracné príprava, ktorá rozhodne nemôže byť jednoduchšie. Pritom výsledok vyzerá, ako by ste museli u dezertu stráviť veľa hodín.
Potrebujeme:
Prvá vrstva:
800 ml plnotučného mlieka
75 g kukuričného škrobu
100 g cukru
1 vrecúško vanilkového cukru
Druhá vrstva:
1 liter pomarančovej šťavy
75 g kukuričného škrobu
80 g cukru
Strúhaný kokos na posypanie (navrch)
Postup:
- Suroviny na obe vrstvy zmiešajte zvlášť v panviciach. Zahrievajte takto samostatne na miernom plameni do zhustnutia. Bielu vrstvu nalejte do okrúhle misy.
- Potom priamo doprostred nalejte oranžovú vrstvu. Nič nemiešajte. Iba prekryte vrch potravinárskou fóliou a dajte do mrazničky.
- Keď všetko stuhne, vyklopte z misy a posypte bohato kokosom. Máme hotovo a môžeme podávať! Dobrú chuť!
- Zdroj: topnovoje.mediasole.ru