Recept na bravčové mäso s cibuľou je nadčasová klasika, ktorá vyniká svojou jednoduchosťou a bohatou chuťou. Kombinácia jemného bravčového mäsa a sladkej, šťavnatej cibule vytvára neodolateľnú arómu, ktorá je ďalej umocnená pridaním húb, kyslej smotany a jemnej smotanovej omáčky. Náznak cesnaku a kyslá chuť paradajkovej šťavy a leča dodajú jedlu príjemnú pikantnosť.
Potrebujeme:
1 1/2 kg bravčového karé
4 cibule
1 strúčik cesnaku
2 plechovky 850 ml šampiňóny
soľ a biele korenie
250 g kyslej smotany
250 g šľahačkovej smotany
1 liter paradajkovej šťavy
1 pohár 700 ml leča
Postup:
1.Bravčové mäso nakrájame na plátky hrubé 1,5 cm.
2.Cibuľu a cesnak olúpeme, cibuľu nakrájame na krúžky, cesnak nakrájame na polovicu.
3.Na veľký plech dáme cesnak a pohár leča.
4.Mäso dochutíme soľou a korením, poukladáme na lečo.
5.Následne poukladáme cibuľu a huby.
6.Zmiešame kyslú smotanu, šľahačkovú smotanu a paradajkovú šťavu, nalejeme na mäso tak, aby bolo zakryté.
7.Pečieme na strednom ohni, kým mäso nie je mäkké, asi 45-60 minút.
Dobrú chuť.