Nepečená torta s piškótami, vanilkovým krémom a broskyňami. Ľahký a osviežujúci dezert.
Potrebujeme:
1 veľká plechovka broskýň
1 šálka vody
5 ks žĺtky
250 g maslo
2 bal. puding vanilkový
3 lyžice kr. cukor
1 lyžica hladká múka
1 bal. broskyňové želé
1 bal. detské piškóty
Postup:
-
Pripravíme si formu na pečenie s priemerom 25 cm a vyložíme ju papierom na pečenie. Na dno poukladáme detské piškóty.
-
Pudingový prášok, hladkú múku, žĺtky, cukor zalejeme 1 šálkou (250 ml) vody a šťavou z broskýň. Uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť.
-
Maslo vymiešame mixérom do peny, pridáme vychladnutý puding a vymiešame krém. 1/3 krému odložíme do chladničky a do 2/3 pridáme nakrájané 5-6 ks broskýň. Premiešame a navrstvíme na piškóty.
-
Poukladáme druhú vrstvu piškót natrieme 1/3 krému. Zostávajúce broskyne vložíme do misky a mixérom ich rozšľaháme. Pridáme napučané želé, ktoré sme pripravili podľa návodu na obale a spojíme. Navrstvíme na krém a odložíme do chladničky stuhnúť. Dobrú chuť.