Budeme potrebovať:
4 ks – žĺtka
100 g – práškový cukor
500 g – mascarpone
250 ml – smotana na šľahanie
48 ks – dlhé detské piškóty
250 ml – silná čierna káva
2 lyžice – rum
kakao na posypanie
Postup:
1.
Nad parou vyšľaháme žĺtka s práškovým cukrom do peny (trvá to cca 15-20 minút stáleho šľahania). Keď máme vyšľahanú tuhú penu, odstavíme z vodného kúpeľa a necháme vychladnúť. Pridáme mascarpone. Hmotu dôkladne spojíme a ako posledné pridáme vyšľahanú smotanu. Znovu dôkladne spojíme mixérom.
2.
Do uvarenej silnej kávy pridáme rum. Pripravíme formu, ktorú vyložíme detskými piškótami, ktoré sme namáčali v pripravenej rumovej káve. Navrstvíme jednu polovicu krému, znovu naukladáme namočené piškóty a navrstvíme zvyšný krém. Vrch posypeme kakaom a odložíme do chladničky najlepšie na celú noc.
Dobrú chuť!
Zdroj: coolinarika.com