Lahodné -Viedenské tvarohové palacinky zapečené v rúre!

pel

V porovnaní s tradičnými tvarohovými palacinkami potrebujete viac času na prípravu, ale nezabudnite ho obetovať, pretože palacinky budú jemnejšie a chutnejšie.

Potrebujeme:

Palacinky:

250 g – hladká múka
2 ks – žĺtky
2 lyžičky – kr. cukor
štipka soli
2 lyžice – olej
400 ml – mlieko
200-250 ml – minerálka, sóda

Náplň:

750 g – tvaroh
5 lyžíc – práškový cukor
1 bal. – vanilkový cukor
2 lyžice – hrozienka (nemusia byť)
2 ks – bielky
podľa chuti – citrónová kôra

Na vrch:

200 ml – mlieko
2 ks – vajíčka
2 lyžice – kr. cukor
1 bal. – vanilkový cukor

Postup:

1.

Zo surovín na palacinky klasicky spracujeme hladké cesto, ktoré v tenkej vrstve nalejeme na rozpálenú panvicu potretú minimom oleja a smažíme z oboch strán do zlatista.

2.

Tvaroh, cukor, hrozienka a bielky vymiešame do hladka, môžete náplň osviežiť citrónovou kôrou, ale nemusíme.

3.

Každú palacinku naplníme plnkou a zrolujeme. Prekrojíme na polovicu a prekrojené časťou nahor ich ukladáme do pekáča.

4.

Vajíčka vymiešame vidličkou, pridáme mlieko, cukor, vanilku a zalejeme palacinky.

5.

Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 st. do tej doby, kým “omáčka” nezhustne.

6.

Podávame horúce a posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť.

Zdroj: citromhab.blogspot.com

You Might Also Like