Stačí iba pár základných surovín a famózny syr je na svete.Tento domáci syr plný jemnej chuti si iste obľúbia všetci.
Potrebujeme:
1 liter mlieka
500 gramov tvarohu
60 gramov masla
1 čajová lyžička soli
1 čajová lyžička jedlej sódy
Postup:
- Dôkladne rozmiešajte tvaroh rukami alebo vidličkou. Pridajte mlieko do tvarohu.
- Zamiešajte zmes a dajte zahrievať v panvici na miernom plameni.
- Akonáhle sa mliečna zmes začne variť, odstavte z plameňa a sceďte zmes cez plátno alebo sito.
- Do scedenej tvarohovej hmoty pridajte maslo, soľ a sódu. Zmiešajte a zahrievajte zmes na miernom ohni 10 minút, nepretržite miešajte.
- Keď sa zmes stane jednotnou, premiestnite ju do napr. Tortovej formy. Zakryte formu potravinárskou fóliou.
- Umiestnite do chladničky na 2 dni, aby krásne stuhol. Dobrú chuť! Zdroj: humormagazin.com