Lahodný krémový tiramisu cheesecake!

misu

Neviete či si urobiť ku káve alebo na oslavu tiramisu či cheesecake? Máme pre vás riešenie vo forme kombinácie týchto dvoch lahodných dezertov. Táto torta dominuje kávovými piškótami a krémom z mascarpone, krémového syra a vanilky. Jednoducho geniálne.

Potrebujeme:

Na 8 porcií:

20 talianskych (cukrárskych), podlhovastých piškót
1 hrnček kávy (espressa)
450 g krémového syra
450 g mascarpone
1 lyžica vanilkového extraktu
240 ml horúceho mlieka
100 g cukru
4 lyžičky želatíny v prášku
2 lyžice kakaa

Postup:

Celkový čas prípravy: 150 min.

1

Piškóty si jednu po druhej máčame v káve a ukladáme tesne vedľa seba do 2 tortových foriem, vyložených papierom na pečenie. Pritlačíme ich poriadne ku dnu. Dáme do mrazničky.

2

Do veľkej misy si dáme krémový syr, mascarpone a vanilkový extrakt. Stierkou premiešame a dáme bokom.

3

V malej miske si zmiešame mlieko s cukrom a želatínou, prešľaháme. Cez sitko prilejeme ku krému a premiešame dohladka. Tretinu zmesi si nalejeme do ďalšej tortovej formy dáme vychladiť do chladničky na 2 hodiny.

4

Z mrazničky si vyberieme jednu formu s piškótami. Tie dáme do tortovej formy na vychladený krém. Prelejeme druhou tretinou krému a dáme vychladiť. Potom na krém položíme druhú vrstvu piškót a zalejeme zvyškom krému. Ešte chvíľu necháme vychladiť.

5

Z vychladenej torty zložíme okraje formy. Poprášime kakaom a môžeme ihneď servírovať.

Dobrú chuť.

Zdroj: youtube

 

You Might Also Like