Neviete či si urobiť ku káve alebo na oslavu tiramisu či cheesecake? Máme pre vás riešenie vo forme kombinácie týchto dvoch lahodných dezertov. Táto torta dominuje kávovými piškótami a krémom z mascarpone, krémového syra a vanilky. Jednoducho geniálne.
Potrebujeme:
Na 8 porcií:
20 talianskych (cukrárskych), podlhovastých piškót
1 hrnček kávy (espressa)
450 g krémového syra
450 g mascarpone
1 lyžica vanilkového extraktu
240 ml horúceho mlieka
100 g cukru
4 lyžičky želatíny v prášku
2 lyžice kakaa
Postup:
Celkový čas prípravy: 150 min.
Piškóty si jednu po druhej máčame v káve a ukladáme tesne vedľa seba do 2 tortových foriem, vyložených papierom na pečenie. Pritlačíme ich poriadne ku dnu. Dáme do mrazničky.
Do veľkej misy si dáme krémový syr, mascarpone a vanilkový extrakt. Stierkou premiešame a dáme bokom.
V malej miske si zmiešame mlieko s cukrom a želatínou, prešľaháme. Cez sitko prilejeme ku krému a premiešame dohladka. Tretinu zmesi si nalejeme do ďalšej tortovej formy dáme vychladiť do chladničky na 2 hodiny.
Z mrazničky si vyberieme jednu formu s piškótami. Tie dáme do tortovej formy na vychladený krém. Prelejeme druhou tretinou krému a dáme vychladiť. Potom na krém položíme druhú vrstvu piškót a zalejeme zvyškom krému. Ešte chvíľu necháme vychladiť.
Z vychladenej torty zložíme okraje formy. Poprášime kakaom a môžeme ihneď servírovať.
Dobrú chuť.
Zdroj: youtube