Poznáte úžasnú chuť gaštanového pyré? Gaštanové pyré je väčšinou nepoznané, ale neskutočne lahodné, vďaka svojej sýtej chuti kandizovaných gaštanov.
Potrebujeme:
Na cesto:
6 vajec
6 lyžíc cukru
6 lyžíc vody
2 lyžice kakaa
6 lyžíc múky
½ lyžičky prášku do pečiva
15 dkg mletých vlašských orechov
Na krém:
35 dkg gaštanového pyré
25 dkg masla
15 dkg cukru múčka
1 vanilkový puding
1 lyžica hl. múky
3 dl mlieka
20 dkg mliečnej čokolády (navrch)
5 dkg bielej čokolády (navrch)
Postup:
- Vymiešajte vaječné žĺtky s cukrom, pridajte vodu, kakaový prášok, orechy a múku zmiešanú s práškom do pečiva.
- Z bielkov vyšľahajte sneh. Zmiešajte všetko dohromady. Cesto pečte po dvoch častiach. Teda každý plát na 180 stupňov po dobu 10-12 minút na plechu vystlanom papierom na pečenie.
- Zmiešajte maslo s práškovým cukrom a rumom. Rozdeľte základ krému na dve časti. Do jednej časti pridajte gaštanové pyré.
- Puding prášok a múku zamiešajte do mlieka. Zahrievajte na miernom plameni a varte takto do zhustnutia.
- Teraz úž len poskladať – jeden plát cesta, gaštanový krém, vanilkový krém a druhý plát cesta. Na vrch čokoládová poleva a ak chcete, môžete vytvoriť aj pekný vzor pomocou bielej čokolády. Dobrú chuť.