. Niekomu lasagne chutia iba s mletým hovädzím mäsom a paradajkovou omáčkou, ale aj tieto sú super. Skúste a posúdite sami.
Potrebujeme:
základ:
250 g lasagne
1 ks paradajky
500 g šunka
300 g tvrdý syr
100 g syr Gouda
2 strúčiky cesnak
200 g cibule
2-3 PL olej
podľa chuti soľ a korenie
podľa chuti bylinky
bešamel:
100 g maslo
5 PL hladká múka
1 l mlieko
podľa chuti soľ a korenie
postup:
- Na panvici rozpálime olej, osmažíme cibuľu do zlatista, pridáme šunku nakrájanú na malé kúsky, orestujeme, pridáme prelisovaný cesnak, premiešame a nakoniec pridáme polovicu nakrájaných paradajok. Necháme dusiť na miernom ohni, kým nevznikne omáčka. Pridáme bylinky a poriadne osolíme a okoreníme.
- Pripravíme si bešamel. Maslo rozpustíme, poprášime múkou a miešame. Prilejeme mlieko a uvaríme hustý bešamel, ktorým budeme zalievať lasagne.
- Pripravíme si zapekaciu formu, na dno uložíme plátky cestoviny, navrstvíme paradajkovú omáčku, poukladáme kolieska paradajky, polejeme bešamelom, strúhaným tvrdým syrom, znovu poukladáme plátky cestoviny a postup opakujeme, kým neminieme všetky suroviny.Vrch zakončíme bešamelom.
- Dáme piecť do vopred vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 40 minút. Potom na vrch poukladáme paradajky a posypeme strúhanou GOUDOU. Dáme ešte zapiecť do rúry a hotovo.
zdroj: Vk