Potrebujeme:
Cesto:
170 g pomletých piškót
140 g rozpusteného masla
Malinová plnka:
800 g malín
90 g krupicového cukru
400 ml malinového sirupu
280 ml vody
2 balíčky malinového pudingu v prášku
6 plátkov želatíny
Smotanová plnka:
500 ml smotany na šľahanie
2 stužovače šľahačky
Na ozdobu:
strúhaná čokoláda
maliny
lístky mäty
Postup:
1.Najemno pomleté piškóty dáme do misy, pridáme rozpustené, vychladnuté maslo a spolu zmiešame. Hlboký plech s rozmermi 30 x 30 cm vyložíme papierom na pečenie. Do plechu dáme zmes a rovnomerne ju utlačíme po celom plechu. Odložíme do chladu na 30 minút.
2.Do hrnca vsypeme 670 g malín, zasypeme krupicovým cukrom, premiešame a 2-3 minúty varíme na miernom ohni. Prilejeme malinový sirup, 180 ml vody, zamiešame a krátko povaríme.
3.V 100 ml vody vymiešame malinové pudingy, vlejeme do hrnca a spolu uvaríme. Odstavíme z ohňa a ešte do teplej masy zamiešame zvyšnú časť malín a rozpustené plátky želatíny. Plnku navrstvíme na cesto a odložíme do chladu na 5-6 hodín.
4.Po stuhnutí natrieme na plnku dotuha vyšľahanú smotanu so stužovačom. Posypeme strúhanou čokoládou, ozdobíme malinami a lístkami mäty.
Zdroj:dobre jedlo