Listkové kornútky s karamelovým krémom hotové za 10 minút

39993079-8fd7371c782e65-full

Budeme potrebovať:

500 g lístkového cesta
1 konzerva vareného kondenzovaného mlieka
200 g masla
vajíčko na potretie

Postup:

Pripravíme si kornútky, ak ste nezohnali v obchode formičky. Klasicky z papiera na pečenie vyformujete kornútok, ktorý obalíte alobalom. Jednoduché a lacné. Na kornútok natočíme “opasok” lístkového cesta (lístkové cesto rozvaľkáme a nakrájame na 2 cm pásiky) a uložíme na plech. Pečieme pri teplote 170 stupňov cca 5 minút. Ešte pred pečením vrch potrite rozšľahaným vajíčkom, aby mali krásnu farbu. Ak ste nekúpili karamelové salko, dajte na 2 hodiny variť do vriacej vody klasické salko. Maslo vymiešame do peny a po lyžiciach pridávame karamelové salko. Vyšľaháme nadýchaný krém, ktorým naplníme kornútky. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom a podávame.
Zdroj: VK

You Might Also Like